ТРИ БИЛБОРДИ НАДВОР ОД ЕБИНГ, МИСУРИ

ТРИ БИЛБОРДИ НАДВОР ОД ЕБИНГ, МИСУРИ

ноември 18, 2017
во Категорија: 18.11. (сабота), cinedays2017, Гала Премиера
3167 8
ТРИ БИЛБОРДИ НАДВОР ОД ЕБИНГ, МИСУРИ

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI
Martin McDonagh

18. 11. | 22:00 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 115’
Држава / Country: САД, Велика Британија / USA / UK
Јазик / Language: Англиски / English

Режија / Director: Martin McDonagh
Сценарио / Writers: Martin McDonagh
Продуцент / Produced by: Martin McDonagh, Graham Broadbent, Peter Czernin
Музика / Music by: Carter Burwell
Продукција / Production Company: Blueprint Pictures
Кинематограф / Cinematography by: Ben Davis
Монтажа / Film Editing by: Jon Gregory
Улоги / Cast: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Peter Dinklage, Abbie Cornish

Откако поминале неколку месеци без да се најде виновникот за смртта на нејзината ќерка, Милдред Хејс прави храбар чекор, поставувајќи три знака на влезот на нејзиниот град со контроверзна порака упатена до Вилијам Вилоби, почитуваниот градски шеф на полицијата. Кога се вмешува и неговиот заменик, полицаецот Диксон, незрело мајкино синче, борбата уште повеќе се разгорува.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Venice Film Festival – Best Screenplay; Toronto International Film Festival – People’s Choice Award; London Film Festival; Zurich Film Festival; Helsinki International Film Festival