ИСЦЕЛИТЕЛ

ИСЦЕЛИТЕЛ

ноември 19, 2017
во Категорија: 19.11. (недела), cinedays2017, Гала Премиера
3675 13
ИСЦЕЛИТЕЛ

SECRET INGREDIENT
Gjorce Stavreski

19. 11. | 20:00 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 104’
Држава / Country: Македонија / Macedonia
Јазик / Language: Македонски / Macedonian

Режија / Director: Gjorce Stavreski
Сценарио / Writers: Gjorce Stavreski
Продуцент / Produced by: Gjorce Stavreski
Музика / Music by: Branislav Nikolov, Pece Trajkovski, Goce Jovanoski
Продукција / Production Company: Fragment Film – Skopje, во копродукција со Graal S.A Greece
Кинематограф/ Cinematography by: Dejan Dimeski
Монтажа / Film Editing by: Martin Ivanov
Улоги / Cast: Blagoj Veselinov, Anastas Tanovski, Aksel Mehmet, Aleksandar Mikic, Miroslav Petkovic, Dime Ilev, Simona Dimkovska

Механичар од железничко депо, немајќи пари да купи лекови, му дава на татко му колач направен од украдена марихуана за да му ги ублажи болките од рак, меѓутоа е притиснат од криминалците што си ја бараат дрогата назад и соседите-душкала, кои во него гледаат нова надеж, исцелител.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Thessaloniki International Film Festival; CINEDAYS Festival of European Film