cinedays2017

ИНТЕРВЈУ СО СЕМИ КАПЛАНОГЛУ, ДОБИТНИК НА „ЗЛАТНА МЕЧКА“ И ПОЕТ НА ФИЛМСКИОТ МИНИМАЛИЗАМ

ИНТЕРВЈУ СО СЕМИ КАПЛАНОГЛУ, ДОБИТНИК НА „ЗЛАТНА МЕЧКА“ И ПОЕТ НА ФИЛМСКИОТ МИНИМАЛИЗАМ

Човештвото е во голема духовна заблуда во денешницата. Затоа, мислам дека уметноста денес треба уште повеќе да ги потсетува луѓето во врска со овие вредности кои ги забораваме. Но, за жал, во ...
2282
НАГРАДЕНИТЕ ТЕКСТОВИ ОД КОНКУРСОТ ЗА ФИЛМСКА КРИТИКА

НАГРАДЕНИТЕ ТЕКСТОВИ ОД КОНКУРСОТ ЗА ФИЛМСКА КРИТИКА

Жирито во состав Влатко Галевски, Елена Димитровска и Златко Ѓелески ги прогласи наградите на конкурсот за филмска критика. Третата награда му беше доделена на Сашо Пшенко за текстот „Родители“, а ...
2302
CINEDAYS НАГРАДИ

CINEDAYS НАГРАДИ

На затворањето на овогодишниот CINEDAYS, доделени се фстивалските награди награди. За наградите од официјалната конкуренција одлучуваат: Семих Каплаоглу, Марија Драндаки и Евгенија Тидартова. ...
2328
CHRYSTA BELL

CHRYSTA BELL

Chrysta Bell е американска пејачка, композиторка, модел и актерка. Професионално има соработувано со режисерот и композитор Дејвид Линч, откако двајцата се запознаваат во 1999 година и заедно ...
2264
ТЕХНИКИ НА СНИМАЊЕ АУДИЦИИ И ФИЛМОВИ

ТЕХНИКИ НА СНИМАЊЕ АУДИЦИИ И ФИЛМОВИ

Ненси Бишоп е американска кастинг директорка, која работи од Лондон и Прага. Има одбрано таленти за споредни улоги за стотина проекти, меѓу кои и: „Невозможна мисија 4“, „Борновиот идентитет“ и ...
2643
ХАРМС

ХАРМС

KHARMS Ivan Bolotnikov Времетраење / Runtime: 95’ Држава / Country: Русија, Литванија, Македонија / Russia, Lithuania, Macedonia Јазик / Language: Руски / Russian Режија / Director: Ivan Bolotnikov ...
3116