Придружна Програма

ТЕХНИКИ НА СНИМАЊЕ АУДИЦИИ И ФИЛМОВИ

ТЕХНИКИ НА СНИМАЊЕ АУДИЦИИ И ФИЛМОВИ

Ненси Бишоп е американска кастинг директорка, која работи од Лондон и Прага. Има одбрано таленти за споредни улоги за стотина проекти, меѓу кои и: „Невозможна мисија 4“, „Борновиот идентитет“ и ...
2643
МЕЃУНАРОДЕН МАРКЕТИНГ СЕМИНАР ЗА АКТЕРИ

МЕЃУНАРОДЕН МАРКЕТИНГ СЕМИНАР ЗА АКТЕРИ

АНИЛА ГАЈЕВИЌ Анила Гајевиќ е родена 1979 г. во Сараево, каде што дипломира Босански јазик и литература на Филозофскиот факултет. Од 1998 г. работи како новинар и уредник за култура во водечките ...
1827
НАРАЦИЈА

НАРАЦИЈА

Саваш Арслан е професор на Факултетот за филмски уметности при Универзитетот Бахчешехир, Истанбул. Покрај тоа што има напишано бројни статии за филм, уметност и култура за повеќе весници, списанија и ...
1746
ПРОМЕНА НА ПЛАНОВИ ВО ЕДЕН КАДАР КАКО ВИД МОНТАЖА

ПРОМЕНА НА ПЛАНОВИ ВО ЕДЕН КАДАР КАКО ВИД МОНТАЖА

Мирослав Момчиловиќ Српски сценарист и режисер, роден 1969 г. во Белград. Завршил драматургија на Факултетот за драмски уметности во Белград (ФДУ). Автор е на две реализирани драмски претстави, ...
1691