Жири на СинеБалкан

ВЕЛИБОР ТОПИЌ

ВЕЛИБОР ТОПИЌ

Велибор Топиќ е роден 1970 г. во Мостар, Босна и Херцеговина, тогашна Југославија. Актерската кариера ја започнал во Поетскиот театар Лик во 1988 г., во драмата „Состојба на опсада“. Во 1990 г. се ...
1583
НИК ЏЕЛИЛАЈ

НИК ЏЕЛИЛАЈ

Крешник Ник Џелилај (роден на 5 март, 1983 г.), е албански актер. Меѓународната кариера ја започнал со филмот „Тагата на г-ѓа Снајдрова“, во режија на Пиро Милкани, и глуми главна улога во три ...
1548
ПАВЛИНА ЖЕЛЕВА

ПАВЛИНА ЖЕЛЕВА

Павлина Желева е филмски критичар, новинар и продуцент со посебен интерес за балкански филмови и копродукции. Со години пишува за Меѓународниот филмски водич и работи како меѓународен кореспондент за ...
1491